pand groningen

Prijsverhoging Probo Products

Nieuwsbericht: Aankondiging Prijsverhoging Probo Products

Geachte relatie,

Het zal u niet zijn ontgaan dat er heel wat aan de hand is op de valutamarkt. Als producent/importeur van producten, vanuit met name Azië, zijn wij sterk afhankelijk van de wisselkoers van de Euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Vanzelfsprekend proberen wij zo efficiënt mogelijk onze voorraden te waarderen en risico’s te spreiden.

Helaas heeft de Euro het afgelopen anderhalf jaar enorm veel terrein verloren ten opzichte van de Amerikaanse dollar, hierdoor hebben wij vorig jaar reeds een prijsverhoging moeten toepassen. Wij hadden de hoop dat de Euro zich na een tijdje weer op een hogere koers zou stabiliseren, maar dit blijkt niet zo te zijn. Het ziet er naar uit dat de Euro voor langere tijd een lagere waardering ten opzichte van de Amerikaanse dollar zal behouden.

Op bijgevoegde afbeelding ziet u de ontwikkeling welke de Euro de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt, in het bijzonder het laatste anderhalf jaar. Omdat wij erop gerekend hadden dat de Euro weer zou terugveren, hebben wij vorig jaar een minimale prijsverhoging gedaan ten opzichte van ons valutaverlies. Door de aanhoudende lage waardering zijn wij helaas genoodzaakt nogmaals een prijsverhoging door te voeren.

Wij zullen dan ook per 1 februari onze bruto verkoopprijzen moeten verhogen met 2.9%

Wij vertrouwen dat u begrip heeft voor deze bijzondere situatie.

Met vriendelijke groet,

PROBO PRODUCTS

Koersverloop US $ - EUR €

eurkoers